משום מה עד לא ממש מזמן שנאתי שיש "פיצוחים" באוכל.
כשאני אומר פיצוחי ם אני מתכוון ללחם עם כל מיני גרעינים, גרנולה עם גרעינים, וכל דבר שהוא לא גרעינים שיש בו גרעינים של דלעת חמנייה אבטיח וכו'. כזה אני, דיסלקט של אוכל .
לאט לאט לאט אני מתרגל לקונספט והפעם הוספתי באופן יזום פיצוחים לאוכל:
אורז עם המון דברים בפנים, ההשראה היא בעיקר מאורז שמכינים אצלנו בעבודה ומכך שצליל רוצה אוכל שאפשר לקחת ללימודים.
אורז צהוב עם גרעינים וחמוציות
אז מה היה לנו:
כוס בצל קצוץ דק
כוס גזר קצוץ דק
חצי כוס גבעול סלרי קצוץ דק (לא מוערך בכלל)
חופן חמוציות
חופן פרוסות שקדים
חופן גרעיני דלעת
מקל קינמון
שלושה עלי דפנה
שלושה גרגרי פלפל אנגלי
שן שום
רוזמרין
כף שמיר יבש
כפית כורכום
כפית וחצי מלח
שתי כוסות אורז
הכנה מקדימה: מרתיחים מים בקומקום. קוצצים ירקות דק מאוד. מחממים בסיר בינוני על האש שלוש כפות שמן ובצל. אני אוהב לטגן את הבצל על אש בינונית המון זמן עד שהוא מתקרמל, כמו בתמונה .
במזן הטיגון, אם יש מכתש ועלי אז כותשים את הפלפל, השום, והרוזמרין. אם לא אז קוצצים בסכין. לתוך הסיר מכניסים את הגזר, הסלרי, השקדים, הגרעינים, החמוציות, מה שכתשנו, מקל קינמון, עלי דפנה, וכורכום ומטגנים הכל ביחד, כפי שיאמרו חברינו הפלצנים "לפתוח את הטעמים", בקיצור שיהיה ריח טוב במטבח.
מוסיפים לסיר עוד כף שמן (בשביל שהאורז לא ידבק) ומכניסים את האורז פנימה. מערבבים טוב טוב הכל יחד איזה חצי דקה עד דקה.
ועכשיו למים, שמעתי פעם שהיחס המדויק אורז:מים הוא כוס אורז ל- 1.8 מים . אבל זה תלוי בסוג האורז ועוד גורמים. אני דבק בנוסחא של כוס אורז לקצת פחות משתי כוסות מים, לכל סוגי האורז, ועדיין לא נכשלתי ( טוב נו פעם אחד יצא דביק קצת). כדאי שהמים יהיו רותחים , בשביל זה הרתחנו מיים בתחילת המתכון.
מערבבים הכל עם המים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן סוגרים את הסיר על אש נמוכה לכ 12-10 דקות עד שבקושי רואים מיים בתחתית , אל תפתחו לפני שעברו 10 דקות ( אלא אם כן יש ריח של שרוף ואז אנחנו בבעייה) השמועות אומרות שלא כדאי לפתוח את סיר האורז בזמן הבישול אני יכול לשער שזה קשור לאידוי של הנוזלים שאני רוצים שיהיו בתוך האורז.
אין מים? יופי סגרו את הסיר טוב טוב, אפשר מגבת ואז מכסה. חכו איזה 10-15 דקות, ובתאבון.
אגב תאלתרו עם הפיצוחים והתוספות . ירקות שאתם מעדיפים ועוד סוגי גרעינים . לאחר מעשה ולאוהבי הבצל המטוגן אפשר להוסיף בכיף עוד כוס.
נראה טוב, יום א' כבר מבשלת אורז כזה.
הי מדליקולים!
מזל טוב ותתחדשו.
נוספתם לרשימה הארוכה של בלוגי אוכל שאני קוראת 🙂
נתראה מחר בערב,
ליאור