טוב נו, נפלתי בקלישאה. קשה שלא כשכל עמודי האיטרנט עלי אדמות שינו צבעם לאדום-ורוד וכל הפוסטים בעולם מתייחסים רק לזה.. השפיע עלי.
למעשה, כל הסיפור של הפסטה כאן מתחיל מזה שאני מתה-משוגעת-חולה על סלק, במיוחד על הצבע של הסלק, על כמה שהוא יפה ונועז. כבר כתבתי פה פעם את כל זה.
אז כשגיליתי במקרר סלק אחרון וחשבתי מה לעשות איתו, וכל הדברים הבנאליים כבר חצו את מחשבותי ורק רציתי מנוחה מהם, חשבתי- למה לא פסטה עם סלק?
למה, תגידו לי, בעצם לא? זה כל כך לא נפוץ… אולי כמילוי לרביולי, או כנותן צבע לבצק פסטה, אבל סלק ברוטב?
אז ניסיתי.
מכירים את זה כשאתם אוכלים משהו חדש, וכל ביס מפתיע אותכם מחדש, ואתם פשוט לא מאמינים כמה הדבר הזה שאתם אוכלים טעים ואיך לא אכלתם את זה קודם? אז זה מה שיצא. אושר צרוף. השילוב בין פסטה טרייה וחלקלקה, עם רוטב חמאתי-אדמדם, פיסות סלק חרוכות וחצי פריכות, מתקתקות, וגושי גבינה כחולה קטנים, קרמיים ונמסים שמוסיפים מליחות וחריפות לכל הסיפור.
נשמע מורכב? בעצם לא! הרוטב לוקח 3 דקות הכנה, והפסטה- טוב פסטה טרייה זה פסטה טרייה. כשמנוסים זה לוקח 10 דקות+ 15 שעה קירור. כשלא מנוסים רק מעט יותר. אם אתם רוצים לעזוב את המתכון בגלל זה- תעשו לי טובה ותשתמשו בפטוצ'יני הכי רחב שידכם משגת, בסופר. אל תוותרו כאן בגלל הפסטה, למרות שבהזדמנות תבטיחו לי שתנסו גם פסטה טרייה- זה קסם שקשה לתאר.
אז למתכון…
פסטה טריה ברוטב חמאה, סלק ודנאבלו
לצורת הפסטה שבחרתי להכין קוראים "ממחטות משי", צורות משולשות-אקראיות רחבות מאוד, שעושים פשוט על ידי חיתוך גליון הפסטה למשולשים אקראיים בגודל סביב 10X5 ס"מ. זה מתאים כאן מפני שהסלק חתוך דק מאוד ורחב, וזו גם צורה שקל יחסית לנעוץ בה מזלג- דרך קיפולי הממחטה, לאסוף סלק וגבינה, ולבנות ביס מענג עם כל הטוב של המנה.
400 גרם פסטה- טרייה או יבשה, בצורות רחבות ושטוחות
40 גר' חמאה
2 סלקים קטנים קלופים ופרוסים הכי דק שאפשר (מנדולינה תעזור כאן)
1 שן שום קלופה
50 גר' גבינת דנאבלו או כחולה אחרת שאתם אוהבים מפוררת לחתיכות גדולות
כפית עלי אורגנו או זעתר קצוצים גס
הכנה:
מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח.
מחממים מחבת רחבה עם דפנות גבוהות (כזו שתכיל בסוף את כל הפסטה) על אש בינונית. מוסיפים את החמאה ואת פרוסות הסלק, ומתחילים מייד בהקפצה או ערבוב. הסוד כאן הוא לעבוד על אז בינונית-גבוהה, שתחרוך את הסלק ותיצור מעטה סוכרי בחוץ, אבל תשאיר אותו פריך וטרי יחסית במרכז.
כשהמים בסיר רותחים מוסיפים את כל הפסטה, ומבשלים 2-3 דקות לספטה טרייה, או לפי ההוראות ליבשה (שימו לב שתישאר אל דנטה ).
מסננים את הפסטה ושומרים בצד 1/4 כוס ממי הבישול.
מדליקים שוב את האש במחבת, מוסיפים את הפסטה, ומעט ממים הבישול בכל פעם, עד שנוצר רוטב קליל. החמאה ומי הבישול מתערבבים ליצירת רוטב עשיר, ורדרד ונפלא, אבל צריך להזהר עם כמות המים, ולשמור את תכולת המחבת בבעבוע כל הזמן.
אחרי שהרוטב נוצר, מוסיפים פנימה את האורגנו והגבינה הכחולה, וגם מעט פלפל שחור אם רוצים. מערבבים ערבוב סופי, ומגישים חם, כשהגבינה מתחילה להינמס.
*שימו לב שאין מלח במתכון. הגבינה הכחולה מלוחה מאוד ולטעמי אין צורך בתוספת מלח, אם אתם הרגישים שחסר לכם מלח ייתכן שהגבינה שלכם מלוחה פחות. תרגישו חופשי להוסיף קצת מלח בסוף, בזהירות.
ממממממממממממממ…………….יום אהבה שמח ומקסים ילדה שלי! נראה מזיל ריר ומריח עד כאן….